Jump to content

AVK


Go to solution Solved by emmandms,

Recommended Posts

Posted (edited)

Bonjour! 

Cet item a été considéré vrai 'La consommation de jus de pamplemousse peut augmenter les effets indésirables des AVK indiquées comme anticoagulants.' Pourtant la Naringine est un inhibiteur enzymatique des CYP3A4 alors que les AVK sont métabolisés par les CYP2C9 

ne devrait-il pas etre faux alors? 

Merci

Edited by EmmaFerjani
  • Solution
Posted

Bonjour, le jus de pamplemousse est un inhibiteur des cytochromes P450 en general (dont les 3A4 et etc font partie). Ainsi, en diminuant leur élimination, on a en effet plus de chances d'observer des effets indesirables. Bonne journée 😉

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...